17/02 | Start wintertour Bird on the Wire & European Daughters, 21:00

In deze ijzige winterdagen gaat de voorjaarstour van de Amsterdamse bands Bird on the Wire en European Daughters van start. Gezamenlijk zullen de twee bands Nederland doortrekken en op vele plekken spelen. De tour start in de Vondelbunker, waar na de optredens ook gedanst kan worden op de tunes van DJ Juju.
Bird on the Wire
Met oude orgeltjes, accordeon, drums, gitaar en xylofoon maakt Bird on the Wire muziek over kleine prinsen en cowboys op zee. Van de straten van Parijs tot de favoriete podia in thuisstad Amsterdam, Bird on the Wire maakt luisterliedjes met een melancholisch karakter. , die overal op hun plaats zijn. Onlangs werd er een fijne videoclip gemaakt bij het nummer Noise of a Quiet Man. Voor de toekomst hebben zij al menig plan in hoofd en handen. Singles, albums, vinyl en attributen zullen van zich laten horen in 2012.
European Daughters
“European Daughters brengt lenteachtige, vrolijke, meerstemmige alternatieve pop; feelgoodliedjes die echter ook geregeld behoorlijk uptempo kunnen gaan. De jonge band heeft duidelijk talent en zal vast en zeker vaker opduiken.” – 3voor12