22/12/13 | De Weerzin: NOODDUISTER programma!

(english? see below – contact: deweerzin abracadabraop schijnheilig.org)

 

De Weerzin brengt NOODDUISTER

 

Full POSTER now available for download (big).

 

 

 

 

Programma De Weerzin 22 december 2013

21.00 Film starring Wolken
21.05 Eva Kijlstra (performance) & Sjoerd Leijten (muziekperformance)
21.20 Cato Fluitsma (muziek)
21.35 Onno Lolkema (stand-up comedy)
21.50 Marelibervm (muziek)

 

22.10 – 22.25 Pauze

 

22.25 Maaike Haneveld (performance/gedichten)
22.40 Christoff&co (interactieve muziek)
23.00 Wordbites (muziek/performance)
23.20 Dick Cools (performance)
23.35 Sjamandada (performance)

 

Pauze (ombouw podium)

 

23.45 Landverraad (eindband)

 

Doorlopend: Yvette Granata (fototentoonstelling Little Electricity)

 

Licht is goed, Donker is slecht, zo zijn we opgevoed nietwaar? De Weerzin zal dit jaar op de nacht van 22 december deze wanstaltige hiërarchie tussen dag & nacht, licht & donker, publiek & performer volstrekt aan stukken breken. Normaal gesproken baadt de artiest in het licht, het publiek in het duister. Mooie mensen, dit kan kapot. We smelten polen en verblinden de nacht met onze steden, wat wij nodig hebben is Noodduister. Daal deze donkerste nacht van het jaar af in de onderwereld die Vondelbunker heet, een ondergrond die voor deze Weerzin volledig verduisterd zal zijn. Zowel performers als publiek worden gevraagd om licht(jes) mee te brengen en uit het diepste duister het licht te doen ontstaan, woohah!

Entree is gratis, maar een fietslampje is onontbeerlijk. En nogmaals jongens & meisjes, let nou op dat afstapje. Het belooft een lange nacht te worden.

 

Liefs&Woests van De Weerzin?

 

De Weerzin brings EMERGENCY DARK

 

Light is good, Dark is bad, that is how we are raised, right? This year on the night of 22 december De Weerzin will break this disgusting hiërarchy between day & night, light & dark, audience & performer absolutely to shreds. Usually the artist bathes in the light, the audience bathes in the dark. Beautiful folks, this is wreck-worthy. We melt the poles and blind the night with our cities, what we need is emergency dark. Descend this darkest night of the year into the underworld called Vondelbunker, an underground that for this Weerzin will be completely eclipsed. Both performers and audience will be requested to bring little lights and from the deepest dark, to let it be light, woohah! Entrance is free, but a bicycle lamp is a must. And again boys & girls, watch that step as you go down. It will bound to be a long night.

 

Bring Enlightenment! Bring Endarkment!

 

Love&Rage from De Weerzin?