18/10 | ADEV Manifestatie!

Schijnheilig doet mee aan ADEV, 18 Oktober 2014: “De Nederlandse dance scene is geboren in de underground. Op plekken die vrij waren van commercie en regelzucht. Die ruimte boden aan experiment zonder dat het winstgevend hoefde te zijn. Waar een nieuwe scene kon beginnen en door vrijwillige liefhebbers kon opbloeien.”

 

Deze vruchtbare underground is in Amsterdam aan de afgrond beland. Oude vrijplaatsen schuiven op naar de mainstream en krijgen te maken met verstikkende regelgeving. Ondertussen is er met de ontruiming van De Valreep weer een vrijplaats om zeep geholpen om plaats te maken voor een aangeharkt stuk Amsterdam. Dit terwijl er nog steeds veel vastgoed leegstaat en vastgoedeigenaren er rustig op los kunnen speculeren. Het is hoog tijd dat de underground haar vruchtbare grond terug claimt. Dat er weer ruimte komt voor een wildgroei aan nieuwe subculturen. Dat er een alternatief komt voor de monocultuur van gereguleerde broedplaatsen en commerciële clubs. Daarom dansen wij juist tijdens ADE met ADEV dwars door de stad. Om de underground te vieren en te verbinden. Om mensen te inspireren tot zelforganisatie. Om te creëren in plaats van te consumeren.”

 

Zie voor meer info de site:  http://amsterdamdanstergensvoor.nl/